Verspilling tegengaan is voor veel organisaties een onderwerp welke steeds meer bovenaan de agenda komt te staan! En terecht, hoe minder verspillingen des te meer geld zal het bedrijf uiteindelijk over houden voor andere en belangrijkere dingen. Lean werken is dus voor elke organisatie aan te raden, maar Lean zit niet zomaar in het DNA van een organisatie. Hier moeten de juiste stappen voor worden genomen. Is het daarom raadzaam om een cursus omtrent Lean of Six Sigma te volgen? Wanneer er niemand binnen het bedrijf kennis heeft van Lean is dit zeker aan te raden. Maar hoe ziet zo’n cursus eruit en wat is aan te raden? In dit artikel lees je er alles over, het is dus zeker de moeite waard om verder te lezen.

Welke stappen moet ik nemen?

Wanneer je kiest voor een Lean cursus wordt dit in veel gevallen gecombineerd met Six Sigma. Je volgt dan dus een Lean Six Sigma cursus. Je kunt dan worde opgeleid tot bijvoorbeeld black belt of green belt. Wanneer je de cursus hebt behaald, beschik je over voldoende kennis om Lean te introduceren binnen de bedrijfsprocessen die er zijn binnen jouw onderneming. Continu verbeteren is belangrijk en zeker aan te raden. Hoe efficiënter je te werk gaat binnen een bedrijf, hoe meer gestelde doelen bereikt kunnen worden.

Implementeer Lean werken

Lean kan overal worden toegepast, niet alleen in een fabriek bijvoorbeeld. Ook wanneer je een kantoorbaan hebt is het aan te raden om met Lean aan de slag te gaan en verspilling tegen te gaan. Bekijk dus eens samen met je collega’s hoe jullie Lean kunnen implementeren en ga onnodige verspillingen tegen en kies er voor om continu te verbeteren.