Tegelplinten zorgen voor de echte finishing touch van uw tegelvloer en maken de uitstraling helemaal compleet. Nu kunnen wij ons voorstellen dat u wel een aantal vragen heeft over de tegelplinten. Wij hebben daarom dit blog geschreven en hopen dat u na het lezen hiervan een stuk wijzer bent geworden met betrekking tot uw tegelplinten.

Hoeveel tegels zijn er nodig voor een tegelplint?

Wanneer u tegelplinten door Tegelmegashop.be laat zagen, is het van belang om het aantal meters aan tegelplint ‘terug te rekenen’ naar het aantal tegels dat hiervoor nodig is. U dient daarnaast bij het uitrekenen van het aantal tegels rekening te houden met de zaagsnede. Ter illustratie een voorbeeld: Stel een tegel is 70x70cm , dan kunt u hier geen 10 tegelplinten uithalen van 7cm hoog. Het zaagblad is namelijk 3mm dik, dus u heeft een zaagsnede van 3mm. U kunt daarom dus 9 tegelplinten halen uit een tegel van 70x70cm.

De puntjes op de i met prachtige plinten!

De tegelplint is een belangrijk onderdeel binnen het realiseren van een prachtige tegelvloer. Wenst u een rustige uitstraling, dan raden wij aan om tegelplinten te kiezen van dezelfde tegel als uw tegelvloer. Mocht u bijvoorbeeld hebben gekozen voor keramisch parket dan is ons advies dus om ook uw plinten van keramisch parket te laten maken. Op deze manier krijgt u een mooie overgang van uw vloer naar de muur en zorgt u daarnaast nog eens voor een optisch grotere ruimte. Al het keramisch parket van Tegelmegashop.be is, net als de bijbehorende tegelplinten, online te bestellen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om tegelplinten te kiezen in een afwijkende kleur, materiaalsoort, patroon, stijl/uitstraling. Laat u inspireren en adviseren in de showroom. Wat uw wensen ook zijn, bij Tegelmegashop is het allemaal mogelijk. Tegelmegashop.be; dé specialist in tegels!